Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Laneffe

Snel online energie vergelijken in Laneffe? Middels onze website doorzoek je eenvoudig alle grote energieleveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Laneffe de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen als bijv. energiegebruik in de regio en slimme thermostaten. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Laneffe?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Laneffe. Van Eneco tot aan OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Laneffe is in juni 2024? Voer direct de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Laneffe, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via keuzes in de energievergelijker zoeken jullie verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Laneffe

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Online account
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Laneffe betreft Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Walcourt is de aardgas netbeheerder Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Laneffe

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populair merk: Chappee
 • Groene stroom: 20,10%
 • Hoofdpostcode: 5651
 • Gem. mazout: 2190 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-laneffe

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Laneffe ligt dit gemiddeld op 1495 m3 en nog eens 3500 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle erkende energie aanbieders. Bij elk contract check je specificaties als soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Laneffe, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Laneffe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €290 korting realiseren. Evenwel, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Laneffe. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Laneffe. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt de geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Laneffe vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Laneffe en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Laneffe

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Laneffe. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Laneffe vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Walcourt onderscheiden we allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5651. In deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Poweo tarieven.