Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pry

Direct energie vergelijken in Pry? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Luminus & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Pry de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 270,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Pry?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Pry. Dit loopt van Poweo tot en met OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 20 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de leidingen van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pry is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze tarievencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Pry, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Middels keuzes in de Energiehunter bekijk je eenvoudig een abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Pry

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Pry is Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Walcourt wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Pry

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel duurzaam: 19,60%
 • Postcode: 5650
 • Aantal mazout liters: 2140 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-pry

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Pry ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten opzichte van contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder contract tref jij voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Pry, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Onder andere www.energie2030.be of natuurlijk www.eni.com. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pry


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €295 besparen. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Pry. Op die manier ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Pry. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste partij. Bedrijven als OCTA+, Essent of Watz. Ook neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Via de energievergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Pry vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Pry en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Pry

Een groot deel van de organisaties bieden onderhand groene stroom in Pry. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Pry vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Walcourt bestaan er allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5650. In deze buurt kan je steeds vaker vrij voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega tarieven.