Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fraire

Snel online energie vergelijken in Fraire? Geholpen door onze vergelijker achterhaal je snel en simpel alle bekende bedrijven als Eneco en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Fraire de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je via de Energiehunter waardevolle informatie over thema’s als energieproblemen en concrete energiebespaartips. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Fraire?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Fraire. Dat loopt uiteen van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag tellen we ruim 40 organisaties. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fraire is die past bij jouw verbruik? Voer vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Fraire, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filters in de Energiehunter detecteren jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Fraire

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Fraire is Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Walcourt is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Fraire

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populair merk: Agpo
 • Groene stroom: 19,50%
 • Postcodegebied: 5650
 • Mazout verbruik: 2130 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-fraire

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Fraire ligt dat gemiddeld op circa 1465 m3 plus 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder contract vind jij info m.b.t. herkomst energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Fraire, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie korting in het lijstje? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.eneco.be. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Fraire


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €300 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand tref je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Fraire. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Fraire. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aankomende organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Wase Wind. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Fraire vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Fraire en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Fraire

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Fraire. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Fraire vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Walcourt onderscheiden we vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5650. In deze omgeving kan je meer en meer extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus tarieven.