Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Yves-Gomezée

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Yves-Gomezée? Geholpen door energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle relevante energieleveranciers als Essent & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Yves-Gomezée het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens check je via onze vergelijker praktische info over zaken als bijv. leveranciers en concrete energiebespaartips. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 325,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Yves-Gomezée?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Yves-Gomezée. Van Lampirus tot en met Watz, de keuze is enorm. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Zij lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Yves-Gomezée is in juli 2024? Geef hierna jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Yves-Gomezée, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker checken jullie eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Yves-Gomezée

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders service verlenen. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Yves-Gomezée heet Ideg. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Walcourt is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Yves-Gomezée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populaire CV: Benraad
 • Groene energie: 19,80%
 • Centrale postcode: 5650
 • Verbruik stookolie: 2160 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-yves-gomezee

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Yves-Gomezée is dit gemiddeld zo’n 1480 m3 en nog eens 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij alle contracten achterhaal jij gegevens over type energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Yves-Gomezée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie aanbieder gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Denk aan www.luminus.be en www.poweo.be. De nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Yves-Gomezée


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €325 bonus betekenen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand profiteer je van 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktische tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Yves-Gomezée. In dat geval ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Yves-Gomezée. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt je nieuwe energiemaatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Trevion. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Yves-Gomezée vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Yves-Gomezée en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Yves-Gomezée

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Yves-Gomezée. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Yves-Gomezée vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Walcourt bestaan er steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5650. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Lampirus tarieven.