Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thy-Le-Château

Meteen energie vergelijken in Thy-Le-Château? Dankzij de Energiehunter check je overzichtelijk alle interessante leveranciers. Je kunt denken aan Luminus en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Thy-Le-Château de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je op deze website waardevolle info over onderwerpen als tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Thy-Le-Château?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Thy-Le-Château. Van Essent tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 40 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thy-Le-Château is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Thy-Le-Château, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij selecties in de vergelijkingstool detecteer je gemakkelijk een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Thy-Le-Château

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de onkosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Thy-Le-Château is Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Walcourt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Thy-Le-Château

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • CV Merk: Intergas
 • Groene energie: 20,50%
 • Postcode: 5651
 • Verbruik Mazout: 2230 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-thy-le-chateau

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Thy-Le-Château is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 en nog eens 3305 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Meestal is het gunstiger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder abonnement bekijk jij details als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Thy-Le-Château, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Thy-Le-Château


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €375 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Thy-Le-Château. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Thy-Le-Château. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aankomende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste maatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE + Eni. Tevens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Thy-Le-Château vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Thy-Le-Château en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Thy-Le-Château

Een groot deel van de energieleveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Thy-Le-Château. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Thy-Le-Château vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Walcourt zien we vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5651. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Eneco abonnement.