Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fontaine-Valmont

Eenvoudig energie vergelijken in Fontaine-Valmont? Via de Energiehunter check je supersnel alle beschikbare energie aanbieders als bijv. Engie & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Fontaine-Valmont het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op energiehunter.be handige info over zaken als o.a. tarieven en salderen. Ook geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Merbes-Le-Château
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,270
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 360,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Fontaine-Valmont?

We zien erg veel energieleveranciers in Fontaine-Valmont. Dat gaat van Antargaz tot aan Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Aiesh. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fontaine-Valmont is in december 2023? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Fontaine-Valmont, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij jouw input in de tarievenvergelijker check je simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Fontaine-Valmont

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen december 2023)

De pakketten van energie-aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Fontaine-Valmont is Aiesh. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Merbes-Le-Château is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Fontaine-Valmont

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Merbes-Le-Château
 • Populair merk: Weishaupt
 • Groene stroom: 33,40%
 • Hoofdpostcode: 6567
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2010 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-fontaine-valmont

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Fontaine-Valmont is het gemiddelde verbruik ong. 1545 m3 en nog eens 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle abonnementen tref je voorwaarden aangaande type energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Fontaine-Valmont, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieder gecheckt? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be en www.trevion.be. Jouw aanstaande leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Fontaine-Valmont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan wel €335 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigadvies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Fontaine-Valmont. Op die manier bespaar je het meeste geld. Echter, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Fontaine-Valmont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt de gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de voordeligste maatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris + Ecopower. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De betreffende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Fontaine-Valmont vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Fontaine-Valmont en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Fontaine-Valmont

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden momenteel groene stroom in Fontaine-Valmont. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Fontaine-Valmont vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Merbes-Le-Château onderscheiden we vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6567. In deze woonplaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz.