Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Solre-Sur-Sambre

Meteen energie vergelijken in Solre-Sur-Sambre? Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Solre-Sur-Sambre de scherpste prijs kan bieden. Ook bekijk je op energiehunter.be bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld gastarieven en verschillende contracttypes. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erquelinnes
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 225,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Solre-Sur-Sambre?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Solre-Sur-Sambre. Van Essent tot en met Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 40 leveranciers. Deze gebruiken allen de leidingen van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Solre-Sur-Sambre is voor jouw situatie? Voer moeiteloos jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Solre-Sur-Sambre, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van filteren in de vergelijkingstool bekijk je probleemloos een product dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Solre-Sur-Sambre

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van energie-aanbieders en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Solre-Sur-Sambre betreft Aiesh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Erquelinnes wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Solre-Sur-Sambre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Erquelinnes
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 33,30%
 • Postcodegebied: 6560
 • Aantal mazout liters: 2000 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-solre-sur-sambre

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Solre-Sur-Sambre ligt dit gemiddeld op 1540 m3 + 3300 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle beschikbare energiebedrijven. Bij elk abonnement check jij details over herkomst energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Solre-Sur-Sambre, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. O.a. www.energie2030.be en www.wasewind.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Solre-Sur-Sambre


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €360 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Solre-Sur-Sambre. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Solre-Sur-Sambre. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je aankomende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Solre-Sur-Sambre vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Solre-Sur-Sambre en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Solre-Sur-Sambre

Tal van bedrijven leveren inmiddels groene stroom in Solre-Sur-Sambre. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Solre-Sur-Sambre vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Erquelinnes zien we allerlei activiteiten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6560. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Poweo.