Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grand-Reng

Zonder problemen energie vergelijken in Grand-Reng? Geholpen door deze website achterhaal je overzichtelijk alle grote aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Grand-Reng voor jou de beste prijs heeft. Ook verzamel je op deze website nuttige info info over zaken als o.a. verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Erquelinnes
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 260,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Grand-Reng?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Grand-Reng. Dat gaat van Essent tot Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag zijn het zo’n 25 leveranciers. Zij werken uitsluitend met het netwerk van Aiesh. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grand-Reng is op dit moment? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze energie ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Grand-Reng, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via filteren in de Energiehunter vinden jullie moeiteloos een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Grand-Reng

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Grand-Reng is Aiesh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Erquelinnes is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Grand-Reng

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Erquelinnes
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 33,00%
 • Hoofdpostcode: 6560
 • Verbruik Mazout: 1970 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-grand-reng

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Grand-Reng is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 en nog eens 3500 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij ieder contract vind jij informatie over type energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Grand-Reng, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Grand-Reng


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €275 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Grand-Reng. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En tevens is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Grand-Reng. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je betreffende aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe energieleverancier. Bijv. Luminus, Lampiris + Aspiravi. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Grand-Reng vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Grand-Reng en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Grand-Reng

Het merendeel van de energie aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Grand-Reng. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Grand-Reng vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Erquelinnes zien we verscheidene plannen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6560. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Lampirus.