Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bienne-Lez-Happart

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bienne-Lez-Happart? Geholpen door de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle interessante energieleveranciers als Essent en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Bienne-Lez-Happart prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je via de Energiehunter praktische info over zaken als tarieven van energie * gas en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lobbes
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 230,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bienne-Lez-Happart?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bienne-Lez-Happart. Dat loopt uiteen van Engie tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bienne-Lez-Happart is? Vul hierna de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bienne-Lez-Happart, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in onze vergelijker bekijk jij eenvoudig een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bienne-Lez-Happart

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bienne-Lez-Happart betreft Aiesh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Lobbes is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Bienne-Lez-Happart

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lobbes
 • Populaire CV: Oertli
 • Groene stroom: 32,80%
 • Postcode: 6543
 • Gem. mazout: 1950 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-bienne-lez-happart

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Bienne-Lez-Happart is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 + 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij elk contract bekijk jij informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bienne-Lez-Happart, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele kortingsactie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energie-onderneming. Onder andere www.energie2030.be + www.ebem.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Bienne-Lez-Happart


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €370 bonus betekenen. Echter, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hierna bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Bienne-Lez-Happart. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bienne-Lez-Happart. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de geselecteerde gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en Watz. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bienne-Lez-Happart vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bienne-Lez-Happart en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Bienne-Lez-Happart

Veel bedrijven verschaffen inmiddels groene stroom in Bienne-Lez-Happart. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Bienne-Lez-Happart vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Lobbes onderscheiden we allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6543. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega.