Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montignies-Saint-Christophe

Op je gemak energie vergelijken in Montignies-Saint-Christophe? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle grote maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Montignies-Saint-Christophe de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je op deze website waardevolle info over zaken als o.a. energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erquelinnes
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 280,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Montignies-Saint-Christophe?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Montignies-Saint-Christophe. Dat loopt uiteen van Engie tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Aiesh. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiebedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montignies-Saint-Christophe is? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels onze handige vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Montignies-Saint-Christophe, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Middels selecties in de prijzenvergelijker bekijk jij eenvoudig een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Montignies-Saint-Christophe

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Montignies-Saint-Christophe heet Aiesh. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Erquelinnes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Montignies-Saint-Christophe

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Erquelinnes
 • CV ketel: Sime
 • Aandeel groen: 33,20%
 • Postcode: 6560
 • Mazout: 1990 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-montignies-saint-christophe

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Montignies-Saint-Christophe is dit gemiddeld zo’n 1535 m3 en 3510 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk pakket bekijk je informatie zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Montignies-Saint-Christophe, en de eventuele korting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Zoals www.essent.be of www.belpower.be. De gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Montignies-Saint-Christophe


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €285 besparen. Toch, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Montignies-Saint-Christophe. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Montignies-Saint-Christophe. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Tevens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Montignies-Saint-Christophe vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Montignies-Saint-Christophe en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Montignies-Saint-Christophe

Bijna alle energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Montignies-Saint-Christophe. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Montignies-Saint-Christophe vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Erquelinnes zien we vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6560. In deze omgeving kan je steeds vaker met financiële bonussen meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant.