Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Angre

Gemakkelijk energie vergelijken in Angre? Middels energiehunter.be tref je snel en simpel alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Angre voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vind je op deze pagina belangrijke informatie over items als bijvoorbeeld tarieven en de slimme meter. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Honnelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 250,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Angre?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Angre. Dat gaat van Eneco tot Ecopower, de keuze is enorm. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 40 maatschappijen. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Angre voor jou is? Vul hierna de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze tarievencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Angre, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in de tool vind je verrassend eenvoudig een abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Angre

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Angre heet Interlux. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Honnelles wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Angre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Honnelles
 • Populair merk: Elco
 • Groene energie: 23,80%
 • Centrale postcode: 7387
 • Verbruik Mazout: 1750 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-angre

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Angre is dat gemiddeld 1555 m3 en 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen zoek je informatie zoals herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Angre, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante korting beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energieleverancier. O.a. www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Angre


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €255 korting realiseren. Maar, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Angre. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Angre. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en neem de voordeligste aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Angre vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Angre en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Angre

Veel organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Angre. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Angre vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Honnelles onderscheiden we allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7387. In deze woonplaats kan je steeds vaker met financiële bonussen participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Luminus prijzen.