Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Athis

Snel energie vergelijken in Athis? Dankzij deze website tref je moeiteloos alle erkende energieleveranciers als o.a. Engie en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Athis voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld energiebelastingen en zakelijke energie. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Honnelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 415,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Athis?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Athis. Dat gaat van Antargaz tot en met Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 30 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energie-organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Athis is op dit moment? Voer hierna de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v de energievergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Athis, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Dankzij selecties in de vergelijkingstool achterhaal je verrassend eenvoudig een energiecontract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Athis

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Athis is Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Honnelles wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Athis

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Honnelles
 • CV ketel: Remeha
 • Groene stroom: 24,00%
 • Postcodegebied: 7387
 • Verbruik Mazout: 1770 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-athis

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Athis is dat gemiddeld 1565 m3 en 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans is het slim om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle pakketten achterhaal jij details als type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Athis, en de overstapbonus. Kies de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Denk aan www.energie2030.be en ook www.wasewind.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Athis


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €260 bonus betekenen. Toch, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Athis. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Athis. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Zoals Eneco, Lampiris en ook Wase Wind. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Athis vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Athis en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Athis

Een groot deel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Athis. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Athis vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Honnelles bestaan er vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7387. In de regio kan je wellicht vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz prijzen.