Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Autreppe

Eenvoudig energie vergelijken in Autreppe? Dankzij de Energiehunter vind je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven zoals OCTA+ & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Autreppe prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen als o.a. energiebelastingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Honnelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 490,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Autreppe?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Autreppe. Dit varieert van Eneco tot en met Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 tellen we ruim 35 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Autreppe is op dit moment? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze tarievencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Autreppe, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door de keuzevakjes in de Energiehunter detecteer je gemakkelijk een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Autreppe

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Autreppe is Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Honnelles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Autreppe

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Honnelles
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene stroom: 24,10%
 • Postcode: 7387
 • Mazout consumptie: 1780 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-autreppe

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dat betreft grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Autreppe bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1570 m3 en nog eens 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Aangaande abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Dikwijls loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder abonnement lees jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Autreppe, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.engie.be en www.poweo.be. De door jou gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Autreppe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €330 winst geven. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktisch advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: regel jaarlijks het overstappen in Autreppe. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Autreppe. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt de geselecteerde energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Tevens beslis je over de startdatum van het abonnement. De aankomende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Autreppe vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Autreppe en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Autreppe

Het gros van de leveranciers bieden onderhand groene stroom in Autreppe. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Autreppe vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Honnelles bestaan er tegenwoordig meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7387. In deze buurt kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Lampirus prijzen.