Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marchipont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Marchipont? Met behulp van de energievergelijker check je gemakkelijk alle relevante aanbieders als o.a. Engie & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Marchipont voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als bijv. het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Honnelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Marchipont?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Marchipont. Dat gaat van Lampirus tot aan Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Interlux. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marchipont is voor jouw verbruik? Geef hierna de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energiehunter vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Marchipont, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker checkt men zonder problemen een product dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Marchipont

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Marchipont betreft Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Honnelles is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Marchipont

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Honnelles
 • CV Merk: Agpo
 • Groene energie: 24,40%
 • Centrale postcode: 7387
 • Mazout consumptie: 1810 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-marchipont

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Marchipont is dit gemiddeld zo’n 1585 m3 en 3315 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder abonnement zie je gegevens zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Marchipont, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be + www.trevion.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Marchipont


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €345 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigtip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Marchipont. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Marchipont. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt jouw toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe leverancier. Denk aan Eneco, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Marchipont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Marchipont en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Marchipont

De meeste energie aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Marchipont. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Marchipont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Honnelles zien we nogal wat activiteiten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7387. In deze buurt kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Poweo prijzen.