Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerheylissem

Op je gemak energie vergelijken in Neerheylissem? Dankzij de energievergelijker tref je overzichtelijk alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Watz en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Neerheylissem de laagste prijs hanteert. Bovendien bekijk je op deze website bruikbare informatie over topics als o.a. het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hélécine
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 335,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Neerheylissem?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Neerheylissem. Dit varieert van Engie tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het netwerk van Sedilec. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerheylissem is op dit moment? Voer gelijk de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Neerheylissem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties in de tool check je probleemloos een product dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Neerheylissem

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Neerheylissem is Sedilec. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hélécine is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Neerheylissem

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Hélécine
 • CV Merk: Atag
 • Groene stroom: 21,10%
 • Postcodegebied: 1357
 • Gem. mazout: 1810 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-neerheylissem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Neerheylissem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1555 m3 en 3400 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Gewoonlijk is het verstandig om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle grote energie aanbieders. Van elk pakket tref je details over type energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Neerheylissem, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geldige aanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.eneco.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Neerheylissem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €260 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Neerheylissem. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Neerheylissem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert jouw aankomende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Watz. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. De nieuwe organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Neerheylissem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Neerheylissem en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Neerheylissem

Een groot deel van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Neerheylissem. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Neerheylissem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Hélécine kennen we nogal wat stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1357. In de regio kan je soms vrij voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus tarieven.