Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Linsmeau

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Linsmeau? Middels onze website achterhaal je moeiteloos alle beschikbare energieleveranciers als bijv. Mega & Belpower. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Linsmeau prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je op deze website praktische info over onderwerpen zoals energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Voorts geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hélécine
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Linsmeau?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Linsmeau. Van Engie tot aan Watz, de keuze is enorm. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Linsmeau is in april 2024? Geef direct de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energievergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Linsmeau, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Middels filteren in de tarievenvergelijker vinden jullie verrassend eenvoudig een contract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Linsmeau

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Duidelijke website

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Linsmeau betreft Sedilec. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hélécine is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Linsmeau

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Hélécine
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 21,00%
 • Postcode: 1357
 • Mazout consumptie: 1800 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-linsmeau

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Linsmeau is dit gemiddeld zo’n 1550 m3 en 3395 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaliter kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle grote leveranciers en contracten. Van elk abonnement vind je gegevens als herkomst energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Linsmeau, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een goede aanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.octaplus.be of www.poweo.be. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Linsmeau


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €295 bonus betekenen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna bieden wij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Linsmeau. Daarna betaal je het minst voor je energie. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Linsmeau. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt de nieuwe energieleverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Comfort Energy. Daarnaast bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Linsmeau vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Linsmeau en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Linsmeau

Een aanzienlijk deel van de leveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Linsmeau. Toch is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Linsmeau vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Hélécine bestaan er meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1357. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Watz tarieven.