Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cornimont

Meteen energie vergelijken in Cornimont? Dankzij onze website tref je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers als OCTA+ en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Cornimont de beste deal heeft! Bovendien bekijk je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over topics als o.a. tarieven van energie * gas en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 475,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Cornimont?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Cornimont. Van Poweo tot aanbieders zoals Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Deze gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cornimont is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Cornimont, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties in de tool check je simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Cornimont

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Cornimont heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bièvre valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Cornimont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • CV ketel: Sime
 • Aandeel duurzaam: 31,30%
 • Centrale postcode: 5555
 • Verbruik Mazout: 2610 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-cornimont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Cornimont bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 plus 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder abonnement bekijk jij specificaties als soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Cornimont, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.ecopower.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Cornimont


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €275 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Cornimont. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Cornimont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of natuurlijk Poweo. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Cornimont vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Cornimont en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Cornimont

De meeste aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Cornimont. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Cornimont vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Bièvre onderscheiden we meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5555. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant april 2024.