Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baillamont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Baillamont? Middels onze vergelijker tref je eenvoudig alle grote energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Baillamont de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je op deze website bruikbare info over thema’s als de netbeheerder en de slimme meter. Daarbij vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 490,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Baillamont?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Baillamont. Dat loopt van Engie tot aanbieders zoals Watz, de keuze is enorm. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het net van Ideg. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energie-aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baillamont is voor jouw situatie? Voer vlug jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze handige vergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Baillamont, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteer jij zonder problemen een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Baillamont

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Baillamont heet Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bièvre valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Baillamont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 31,10%
 • Centrale postcode: 5555
 • Mazout verbruik: 2590 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-baillamont

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Baillamont ligt dit gemiddeld op 1555 m3 & 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Meestal is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende energieleveranciers. Bij alle abonnementen vind jij gegevens zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Baillamont, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.engie.be of www.elegant.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Baillamont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €255 opleveren. Evenwel, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters vind je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Baillamont. Zodanig bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Baillamont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw toekomstige aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Comfort Energy. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Baillamont vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Baillamont en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Baillamont

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Baillamont. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Baillamont vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Bièvre zien we steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5555. In de regio kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Lampirus april 2024.