Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bellefontaine

Op je gemak energie vergelijken in Bellefontaine? Middels onze vergelijker tref je overzichtelijk alle relevante aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Bellefontaine prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als energiegebruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 410,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bellefontaine?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Bellefontaine. Van Engie tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bellefontaine is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Via de energietarievenvergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Bellefontaine, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van filteren in de tarievenvergelijker bekijkt men moeiteloos een overeenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bellefontaine

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Bellefontaine is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Bièvre is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Bellefontaine

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 31,20%
 • Centrale postcode: 5555
 • Verbruik Mazout: 2600 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-bellefontaine

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Bellefontaine is dat gemiddeld 1560 m3 plus 3380 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De data die je invult beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder contract zoek je details als soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bellefontaine, en de overstapbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.octaplus.be of www.zeno.be. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bellefontaine


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €355 bonus betekenen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hieronder check je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Bellefontaine. Daarna is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Bellefontaine. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert de betreffende leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE of natuurlijk Trevion. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bellefontaine vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bellefontaine en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Bellefontaine

Veel energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Bellefontaine. Toch kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Bellefontaine vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Bièvre bestaan er tegenwoordig diverse plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5555. In deze buurt kan je meer en meer heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy mei 2024.