Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bourseigne-Vieille

Snel online energie vergelijken in Bourseigne-Vieille? Dankzij deze website vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Bourseigne-Vieille de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je op deze website waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld onderwerpenen handige bespaartips. Verder geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gedinne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 295,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bourseigne-Vieille?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Bourseigne-Vieille. Dat gaat van Lampirus tot aan Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke energie-organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bourseigne-Vieille is? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Middels onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bourseigne-Vieille, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties maken in de prijzenvergelijker ontdekt men eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bourseigne-Vieille

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bourseigne-Vieille heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gedinne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Bourseigne-Vieille

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gedinne
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 34,30%
 • Hoofdpostcode: 5575
 • Verbruik stookolie: 2910 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-bourseigne-vieille

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Bourseigne-Vieille is dat gemiddeld 1510 m3 en 3320 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder contract bekijk jij gegevens m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bourseigne-Vieille, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bourseigne-Vieille


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €285 opleveren. Echter, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigadvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaartip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bourseigne-Vieille. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bourseigne-Vieille. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt je aanstaande gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de voordeligste maatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris of natuurlijk Watz. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bourseigne-Vieille vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bourseigne-Vieille en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bourseigne-Vieille

Veel maatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Bourseigne-Vieille. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Bourseigne-Vieille vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Gedinne zien we vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5575. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ vergelijken.