Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Laken

Snel online energie vergelijken in Laken? Geholpen door energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle relevante aanbieders als bijv. Luminus & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Laken prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op deze pagina belangrijke informatie over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en tips om te besparen op energie. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brussel
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 500,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Laken?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Laken. Dat gaat van Engie tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Sibelga. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energie-organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Laken is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze energie tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Laken, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties maken in de Energiehunter vind je zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Laken

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Online prijs berekenen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Laken is Sibelga. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Brussel wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sibelga. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Laken

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Brussel
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 18,00%
 • Postcode: 1020
 • Gem. mazout: 1500 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-laken

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Laken is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 en 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaal kan het uit om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een lijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder pakket tref jij gegevens als herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Laken, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.eneco.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Laken


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €280 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder bieden wij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Laken. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Laken. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aankomende energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE of Eni. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Laken vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Laken en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Laken

Het merendeel van de organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Laken. Echter kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Laken vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Brussel bestaan er nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1020. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Brussel net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Engie.