Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energielabel

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Woningen met een A-label zijn het energie zuinigst en dit loopt tot G-label het minst zuinig. Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren en is maximaal 10 jaar geldig. Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en utiliteitsgebouwen is een geldig energielabel verplicht. Het label laat de energieprestatie van de woning of het gebouw zien. Ook maakt het duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De energielabel-klasse loopt voor woningen van A (weinig besparingsmogelijkheden) naar G (nog veel besparingsmogelijkheden). Voor utiliteitsbouw van A++++ t/m G.

Energielabel woning verbeteren

De grote vraag is natuurlijk; hoe kun je zelf snel in België het energielabel van de woning verbeteren. Hiervoor geven we in deze blog 3 tips; isolatie, zonnepanelen en nieuwe kozijnen / deuren. 

Isolatie

Bij energiehunter.be bent u aan het juiste adres als u op isoleren geld wilt besparen en meer wooncomfort wilt creëren. Veel woningen zijn erg slecht geïsoleerd en soms ook vochtig en lastig te verwarmen. Via onze partners kunnen wij u helpen uw woning het gewenste wooncomfort te verkrijgen en de stookkosten te reduceren. Denk dan aan isolatie van daken, vloeren en spouwmuren.

Zonnepanelen en Zonneboiler

Uw energierekening gaat direct omlaag met een investering in zonnepanelen en een boiler. Zodra de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, gaat u direct besparen op uw energierekening. Zonnepanelen zorgen er voor dat u schone energie heeft en is 100% duurzaam. Elektriciteit over? Die verkoopt u gewoon aan het energiebedrijf. Een investering in zonnepanelen is verdienen en uw energielabel krijgt een flinke boost. Natuurlijk kun je ook gaan nadenken over warmtepompen om je CV-ketel te vervangen. Je kunt dan los van gas gaan wonen; energieneutraal!

Nieuwe deuren en kozijnen

Koude tocht dringt binnen door uw kozijnen? Vooral in de wintermaanden is het een veelvoorkomend en herkenbaar probleem. Voor wie zich afvraagt waarom PVC ramen zo veel meerwaarde bieden hebben we hier een aantal voordelen voor u op een rijtje gezet: Het is duurzaam, onderhoudsarm, isolerend en brandwerend. Daarnaast krijgt uw huis een zeer mooie uitstraling met PVC ramen. Ook het plaatsen van tochtstrips kan helpen.

Leave a Comment