Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Cv-Ketel

Een CV-ketel, die ook wel voluit een centrale verwarmingsketel genoemd wordt, is het onderdeel van een centrale verwarmingsinstallatie dat het meest belangrijk is. Het toestel zorgt namelijk voor het verwarmen van het water dat door het systeem wordt gepompt ten behoeve van de verwarming van een woning of van een ander gebouw. Voor deze pompfunctie is de CV-ketel eveneens verantwoordelijk net als voor het verhogen van de druk in het verwarmingssysteem. Het water dat zich in het systeem bevind zal allereerst door de CV-ketel geleid worden en daar met behulp van een brander tot op een bepaalde, en vooraf ingestelde, temperatuur worden verwarmd. Als brandstof voor een dergelijke soort brander wordt in de meeste gevallen stookolie of aardgas gebruikt. Hierdoor is het noodzakelijk dat de CV-ketel aan is gesloten op een geschikte rookgasafvoer om op die manier de verbrandingsgassen af te kunnen voeren naar buiten. De keteltemperatuur wordt bij een CV-ketel op peil gehouden door de tussenkomst van een thermostaat.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Wat is een Cv Ketel?

De alsmaar stijgende prijzen voor energie hebben er de laatste jaren voor gezorgd dat de CV-ketel een steeds hoger rendement gekregen hebben. Vandaag de dag heeft men daarom niet enkel meer de keuze uit de conventionele CV-ketels maar eveneens uit een scala aan Verbeterde Rendement ketels, Hoog Rendement ketels en zelfs Hoog Rendement Elektriciteit ketels. Afhankelijk van de mate van het gebruik van de CV-ketel kan het bedrag dat men bespaart met de aanschaf van een energiezuinige variant soms oplopen tot wel een paar honderd euro op per jaar.

Hoe werkt een CV-ketel?

Met de nieuwste ontwikkeling op het gebied van CV-ketels: de HRE-ketel (Hoog Rendement Elektriciteit ketel) kan men nog meer energie gaan besparen dan met de al erg zuinige Hoog Rendement ketel omdat men met de restwarmte van de HRE-ketel elektriciteit op kan gaan wekken die weer gebruikt kan worden voor andere doeleinden in en rondom het huis of het bedrijf. Deze ketel maakt hierbij gebruik van zogenaamde micro-waterkracht koppeling (M-WKK). Net als windturbines en zonnepanelen wordt een HRE-ketel tot de net gekoppelde decentrale opwekkers gerekend. In bepaalde gevallen is het mogelijk om voor de aanschaf van deze HRE-ketel een subsidie of premie te ontvangen.