Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Waarom overstappen op groene Stroom?

Over groene energie bestaan veel vragen, zeker als je jezelf in wilt lezen over de mogelijkheden. Daarom is het belangrijk dat je weet wat groene energie is, wat de mogelijkheden zijn van groene energie (welke soorten er zijn), waarom mensen voor groene energie gaan kiezen en hoe je zelf zuinig om kunt gaan met stroom (thuis).

Daarnaast wil je weten hoe je de goedkoopste aanbieder van groene energie kunt vinden, daarom worden deze vragen bij het onderdeel veel gestelde vragen beantwoord zodat je een goede keuze kunt maken voor de groene energie. Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan het milieu, het overstappen is zo geregeld, dus regel het vandaag nog als je kunt want zo werk je meteen mee aan een beter milieu.

Wat is groene energie?
Groene energie is energie die wordt opgewerkt met behulp van schone en onuitputtelijke bronnen. Je kunt hierbij denken aan zonnepanelen (zonne-energie), windkracht en waterkracht.

Waarom kiezen voor groene stroom?
Groene energie zorgt er voor dat je veel geld kunt besparen, maar je kunt hierdoor ook aan het milieu denken. Je gaat namelijk op een goede manier om met het milieu omdat bij groene energie geen brandstoffen vrij komen die schadelijk zijn voor het milieu.

Wat zijn de voordelen?

 • Groene energie is beter voor het milieu
 • Groene energie is schoner
 • Groene energie is goedkoper

Welke soorten groene energie zijn er?

 • Windturbines
 • Waterturbines
 • Verbranden van biomassa
 • Zonne-energie
 • Golfslag energie
 • Getijden energie
 • Blauwe energie

Kan ik dit thuis gebruiken?
Zeker, je kunt groene energie gaan gebruiken bij je thuis, denk aan de zonnepanelen die je op je dak kunt laten plaatsen. Maar je kunt ook stroom besparen door op tijd je apparaten uit te zetten en gloeilampen te vervangen door spaarlampen. Je kunt zoals je kunt lezen veel zelf doen, zorg er daarom voor dat groene energie een deel uit gaat maken van jouw leven zodat je milieubewust gaat leven.

Hoe krijg ik de goedkoopste aanbieder van groene energie?
De goedkoopste aanbieder van de groene energie krijg je als je gaat vergelijken, hoe pak je dat aan?

 1. Controleer welke aanbieders van groene energie er zijn
 2. Kijk naar de prijzen die zij hanteren voor groene energie
 3. Oriënteer je op de pakketten die de energieleverancier heeft
 4. Kijk wat je nu moet betalen en vergelijk de prijzen, maar let ook op de voorwaarden, je kunt namelijk wel minder gaan betalen, maar als de voorwaarden ongunstig zijn is dat niet ideaal.

Zorg er voor dat je de inhoud van een pakket, de voorwaarden en de prijzen zo uitgebreid mogelijk met elkaar gaat vergelijken. Je kunt maar beter 10 aanbieders nemen dan twee of drie, je hebt dan namelijk meer materiaal om te vergelijken en zo weet je zeker dat je een van de goedkopere en betere aanbieders hebt gevonden. Denk er ook goed over na welke vormen van groene energie jij belangrijk vindt en richt je daar op. Als je de groene energie namelijk vandaag nog kunt regelen, dan kun je vanaf vandaag al geld gaan besparen.

Leave a Comment