Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

4 keer besparen op energiekosten

Energie besparen kunt gemakkelijk doen, u draagt met u besparing mee aan een betere en wereld. U kunt eenvoudig energie besparen op de volgende aspecten:

 • Verlichting
 • Verwarming en Ventilatie
 • Apparaten
 • Duurzaamheid

Besparen op de verlichting

Op uw verlichting kunt eenvoudig besparen; gebruik in plaats van halogeen lampen de zuinige Spaarlampen. Dit scheelt u tientallen euros ieder jaar. Gemiddeld heeft een nederlander zo’n 45 lampen in huis. Echter is het grootste gedeelte hiervan geen spaarlamp. Met een spaarlamp valt er nog meer energie te besparen. Tel uw winst maar uit.

Aantal gloeilampen (40 Watt) vervangen door spaarlampen (8 Watt)Mogelijke besparing per jaar*
8€ 30,-
20€ 80,-
30€ 120,-
40€ 160,-

Leuk om te weten is dat een spaarlamp gemiddeld 7 keer langer meegaat dan een normale lamp, een vervanging heeft u dus al snel terug verdient. De verlichting maakt een significant onderdeel uit van de Energierekening. Een vervanging van de lampen naar spaarlampen ziet u snel terug op uw energierekening.

Hoe kan je snel zien of een lamp een vermoedelijke verspiller is?
Bekijk de lampen die vaak aanstaan; Doe de lampen aan; Wacht +- 7 minuten (de lamp is dan volledig aan); Voel 2/3 centimeter of er significante warmte van de lamp af komt. Is dit het geval? Dit is een lamp die veel energie kost en deze zou kunnen worden vervangen door een spaarlamp. Hoe minder warmte de lamp uitstraalt, hoe effectiever de lamp de energie benut.

Nog enkele tips voor zuiniger verbruik;

 • Gebruik sensors voor de verlichting in ruimtes. Wanneer er mensen aanwezig zijn gaan de lampen aan, wanneer er gedurende tijd geen activiteit is, gaan de lampen weer uit.
 • Dimlampen vervangen door lampen met een lagere wattage. Het dimmen van lampen kost veel stroom, ipv dimmen kan je er ook voor kiezen lampen met een lagere wattage te kiezen en je behaald het zelfde resultaat.
 • Tijdschakelaars; zo kunt u tussen bepaalde tijden de lampen aan of uit zetten
 • Afstandbediening; alle lampen in 1 x aan en uit in de woonkamer. Ideaal, zo staan de lampen in 1x goed en met 1 druk op de knop kunt u alles in 1x weer uit doen

Bespaar op verwarming en ventilatie

Het kiezen van juiste thermostaten en juiste materialen kan leidden tot grote energiebesparingen. Dubbel of enkel glas? Alle mogelijkheden leidden tot een aanzienlijke energiebesparing. Momenteel zijn Slimme thermostaten erg populair; ze zorgen voor een significante daling van de kosten omdat het zo mogelijk is per kamer de thermostaat te bedienen. Voor ieder huis is dit ideaal omdat zo niet onnodig wordt gestook ik kamers waar het niet warm hoeft te zijn.

Tevens let deze slimme thermostaat op het feit of iemand wel of niet aanwezig is, indien gewenst past deze de temperatuur hier op aan.

Tevens is het aan te raden radiator folie te plaatsen achter de verwarming zodat deze de warmte weerkaatst naar het woongedeelte. Zo wordt onnodige verspilling voorkomen en bespaar je al gauw 30 euro op de energie rekening.

Dubbel of enkelglas, het maakt aanzienlijk uit met de warmte productie in huis. Met dubbel glas wordt er aanzienkelijk veel warmte behouden. Hiernaast is er nu HR++ glas welke warmte genereert uit zonlicht, zo hoeft u niet meer extra te stoken en dat scheelt weer in de energie behoefte.

Energiezuinige apparaten

Controleer bij de aanschaf van je producten de Standby mogelijkheden van een apparaat; hiernaast hebben diverse apparaten energielabels gekregen. Per product type wordt er bepaald hoe zuinig of niet zuinig een product is. Bijvoorbeeld per koelkast, wasmachine, auto, televisie en diverse andere apparaten worden van een energielabel voorzien.

Deze labels worden trots getoond in de winkel met een zuinigheidsklasse A to G.

Andere manieren om efficient de energie besparing onder controle te krijgen zijn

 • Standby killers
 • Eco knop van computer
 • Stekkerdoos met een uit/aan knop

Investeren in duurzaamheid

Op diverse manieren is het mogelijk duurzaam te investeren in uw eigen huis, zo kunt u gebruik maken van HR++ glas, met dit glas haalt u het maximale resultaat uit zonnewarmte. Ook zijn zonnepanelen een goede investering, door subsidies van gemeenten en overheden is het steeds aantrekkelijkere om zonnepanelen te plaatsen. Hiernaast worden de zonnepanelen door huidige technologische verbeteringen steeds aantrekkelijker en wekken ze steeds meer energie op. Naast Zonnepanelen kunt u kiezen voor een Zonneboiler. Het voordeel is dat u de helft aan energie bespaart! Bekijk ook welke mogelijkheden uw energieleverancier in bijvoorbeeld Turnhout, Eupen of Hoogstraten biedt. 

Een ander voorbeeld: de Hre-ketel, de nieuwe energie zuinige ketel, de ketel wekt warmte en energie op. Ideaal voor de echte bespaarder.

Kortom door technische innovatie is het mogelijk steeds duurzamere producten te genereren en te implementeren voor dagelijks gebruik. Het doel van deze producten is besparen.

Leave a Comment