Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Oliekachel

Ondanks het feit dat de prijs van olie de laatste jaren behoorlijk in de lift lijkt te zitten blijft een grote groep mensen toch nog steeds hun oliekachel gebruiken. De reden hiervoor is dat dit soort kachels erg goed werken. Bovendien vindt er nog altijd onderzoek plaats waarin men bekijkt of er nog zaken aan een oliekachel kunnen worden verbeterd om zo een nog beter werkende kachel op de markt te kunnen brengen. Het voornaamste vraagstuk hierbij is natuurlijk of de efficiëntie nog verder kan worden verbeterd waardoor de oliekachels nog gunstiger worden in het verbruik. Bekijk hier de goedkoopste energieleveranciers.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Waarom kiezen voor een oliekachel?

Op het moment dat men het rendement van een oliekachel gaat vergelijken met die van andere kachels dan ziet men dat de oliekachel een warmterendement heeft van maar liefst 85 procent. Een ander groot voordeel van het gebruik van een oliekachel is dat deze nagenoeg geen schadelijke gassen of rook voortbrengen. Dit is te danken aan de volledige verbranding van de olie die er in dit soort kachels plaatsvindt. Evenmin zet een oliekachel het zo vervelende en vervuilende roet af waardoor men de kachel en de schoorsteen met de nodige regelmaat schoon moet (laten) maken.

Een verwarming op olie

Als men een oliekachel wil gaan plaatsen zal men rekening dienen te houden met een minimale afstand tussen de kachel en de aanwezige brandbare muren of voorwerpen. Dit is echter niet voor iedere oliekachel hetzelfde maar wordt in de regel door de fabrikant bij de aankoop van de oliekachel vermeld. Natuurlijk is het mogelijk om, door brandwerende materialen tegen de wanden te plaatsen, de afstand tussen de muur en de kachel enigszins te verkleinen. Als voordeel van brandwerende materialen, zoals aluminium of roestvrij staal, kan verder worden gemeld dat deze eveneens de warmte weerkaatsen en er dus een nog beter warmterendement wordt verkregen. Meer informatie over de prijzen kun je hier vinden.

Om vloeren te kunnen beschermen tegen de hitte die ontstaat bij het gebruik van de oliekachel is het in bepaalde gevallen aan te raden deze vloer eerst te voorzien van een beschermende plaat voordat de oliekachel wordt geplaatst. De meeste oliekachel zijn tegenwoordig standaard met een dergelijke bescherming uitgerust en hoeft men geen maatregelen te treffen. Wist je dat je ook kunt kiezen voor een haard?