Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Kachel Prijzen

Kachels zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten op de markt te verkrijgen. Naast een groot aantal nieuwe modellen heeft men ook nog de keuze uit gebruikte, en dus soms erg oude, kachels waaruit men dan het meest geschikte exemplaar kan gaan kiezen. Naast de echt oude kachel die al een heel leven achter zich heeft en dus een bepaalde geschiedenis met zich meedraagt kan men daarnaast kiezen voor een hypermoderne model dat van allerlei moderne technische snufjes is voorzien. Uiteraard zal men voor elke kachel een gepaste prijs dienen te betalen. Bekijk hier de beste energieleveranciers van België.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Wat kost een kachel?

Kachels die namelijk uitgaan van een erg eenvoudig principe en vervaardigd zijn op een voordelige manier zullen aanzienlijk minder geld op moeten brengen dan een exemplaar dat vol is stouwt met de meest moderne technieken. Verder speelt het materiaal waarvan een kachel is vervaardigd een voorname rol bij het bepalen van de uiteindelijke prijs die ervoor betaald moet worden. Gietijzer is bijvoorbeeld aanzienlijk duurder dan plaatstaal. Maar daar staat wel tegenover dat de levensduur van de kachel die gemaakt wordt van gietijzer in de regel veel langer zal zijn dan een exemplaar dat gemaakt is van plaatstaal.

Een kachel aanschaffen

Indien men opzoek is naar een kachel dan is het aan te bevelen om eerst eens goed rond te kijken en prijzen te vergelijken voordat men daadwerkelijk tot een koop over gaat. Wellicht voldoet een gebruikte kachel aan alle persoonlijke wensen en betaald men er bovendien nog eens een erg acceptabele prijs voor. Zeker zodra men naar een wat ouder type kachel opzoek is kan dit heel erg lonend zijn. Hypermoderne kachels kan men in de meeste gevallen alleen maar als een nieuw exemplaar kopen en daarom zullen deze vaak duurder uitvallen. Een andere modern apparaat is de warmtepomp.

Liever tweedehands verwarming?

Welke kachel men ook aan wil gaan schaffen, het is in elk geval aan te raden om eerst goed te informeren bij een aantal verschillende aanbieders. Men kan bijvoorbeeld prijzen op diverse internetsites onderling gaan vergelijken, dealers bezoeken die kachels verkopen of zelf gaan snuffelen in tweedehands winkels of op rommelmarkten. Zo kan men voor een erg gewilde kachel al snel een behoorlijk aantal euro’s besparen. Heb jij als eens nagedacht over zonnepanelen? De stroom die je daarmee opwerkt kun je gebruiken om de kosten te dekken.