Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Voordelen van zonnepanelen

Dat het opwekken van energie met behulp van zonnepanelen ervoor kan zorgen dat men zelf elektriciteit op kan wekken is nog lang niet alles. Het gebruik van zonnepanelen brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Het meest belangrijke voordeel van deze vorm van energieopwekking is dat voor het zonlicht niets hoeft te worden betaald en dat dit overal ter wereld altijd beschikbaar zal zijn. Zonlicht raak bovendien niet zo gemakkelijk op omdat naar wetenschappelijke verwachtingen de zon nog lange tijd zal blijven bestaan. De PV-panelen kunnen ingezet worden voor verwarming, aanmaak warm water, buitenverlichting of het verwarmen van een zwembad.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Zonnepanelen leveren daarnaast een vorm van energie die schoon is omdat er geen schadelijke stoffen (zoals onder andere het broeikasgas CO2) uit worden gestoten zoals gebeurt bij de opwekking van elektriciteit door middel van het verbranden van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of kolen. Verder is men door zonnepanelen in te zetten voor het opwekken van energie niet, of in ieder geval minder, afhankelijk van de olieproducerende landen. Hierdoor heeft men niet meer te maken met sterk schommelend energieprijzen die veroorzaakt worden door de instabiele politieke situatie in een aantal van deze landen.

Waarom iedereen zonnepanelen zou moeten overwegen

Over heel de wereld is genoeg dag- en zonlicht zodat zonnepanelen overal kunnen worden ingezet om energie op te wekken. Dus eveneens op erg afgelegen en onherbergzame plaatsen zoals onder andere in een woestijn of in een poolgebied. Doordat zonnepanelen heel veilig in gebruik maar ook duurzaam zijn en nagenoeg geen onderhoud vragen zijn ze juist in deze gebieden erg goed toe te passen. Zelfs op plaatsen waar men geen overlast mag veroorzaken omdat zonnepanelen geluidloos werken.

Einde van fossiele brandstoffen?
Naarmate er meer gebruik zal worden gemaakt van energiebronnen die geen gebruik maken van fossiele brandstoffen, zoals dus ook zonnepanelen, zal de winning van deze stoffen en het transport ervan aanzienlijk teruglopen. Hierdoor zal er minder vervuiling optreden door de transportvoertuigen en zullen er minder ongevallen voorkomen in mijnen omdat men daar minder massaal aan het werk hoeft te gaan om delfstoffen zoals steenkool te delven.

In tegenstelling tot kernenergie levert het opwekken van energie met behulp van zonnepanelen geen gevaarlijk afval op waarvoor men op de lange termijn een oplossing voor moet zien te vinden.

Top-3 voordelen van zonnepanelen

  • Zelf op een efficiënte manier energie opwekken
  • Energie terugleveren aan het stroomnet
  • Een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen