Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Uitleg over Solar

De term solar verwijst naar de zon. De combinatie van solar en zonnepanelen is dus eigenlijk dubbelop. Een zonnepaneel werkt immers met behulp van het licht dat afkomstig is van de zon. Veel bedrijven die verschillende soorten zonnepanelen ontwikkelen, produceren of instaleren hebben dan ook solar in hun bedrijfsnaam verwerkt om nog duidelijk aan te kunnen geven op welk gebied zijn werkzaam zijn.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Een zonnepaneel haalt bepaalde lichtdeeltje uit het zonlicht en zet deze op ingenieuze wijze om in bruikbare elektriciteit. Op die manier hoeft men geen fossiele brandstoffen te verbranden om stroom op te wekken. Een groot voordeel want door zonnepanelen te gebruiken zal de uitstoot van broeikasgassen zoals bijvoorbeeld CO2 terug worden gebracht. Zoals de naam als aangeeft zorgen dergelijke schadelijke gassen voor het ontstaan van het zoveel besproken broeikaseffect op aarde.

Wat wordt er bedoeld met solar?

Door middel van een omvormer kan de elektriciteit, die door een zonnepaneel wordt opgewekt, worden omgezet in stroom zoals men die kan afnemen van het openbare lichtnet. Het is dus mogelijk om alle apparaten en toestellen die op 230 Volt werken te voeden met behulp van zonne-energie. Op die manier is men niet, of tenminste minder, afhankelijk van de elektriciteitsbedrijven die op een conventionele manier hun elektriciteit opwekken en hiermee het milieu ernstig belasten.

Voordelen van zonnepanelen
Een ander voordeel van zonnepanelen is dat men, en dan met name als land, niet langer totaal afhankelijk is van de olieproducerende landen. In deze landen heerst vaak politieke onrust die dikwijls de oorzaak is van plotselinge stijgingen van de olie (en andere brandstofprijzen). Bovendien kan men zonnepanelen op elke plaats op aarde toepassen en is men niet langer gebonden aan het reguliere elektriciteitsnetwerk. Door zonne-energie te gebruiken zal men bovenal fors op de, alsmaar stijgende, energieprijzen kunnen bezuinigen.

Na het verstrijken van de terugverdientijd die een zonnepaneel met zich meebrengt zal men immers gratis energie kunnen opwekken. De zon schijnt namelijk altijd, overal en is bovendien voor elk mens gratis. Dit gegeven heeft diverse overheden bewogen om het gebruik van zonnepanelen met veel vermogen te gaan bevorderen. Ze doen dit door allerlei financiële tegemoetkomingen en fiscale voordelen voor de gebruikers van de zonnepanelen aan te bieden.