Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Soorten zonnepanelen

Vandaag de dag zijn er een aantal verschillende soorten zonnepanelen in de handel verkrijgbaar. Deze onderscheiden zich van elkaar door het merk, het type, de prijs, het soort zonnecellen dat ervoor is gebruikt en de toepassing. Het doel van al deze verschillende zonnepanelen is echter wel hetzelfde namelijk het omzetten van zonlicht in bruikbare elektriciteit.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Nu zijn er allerlei zonnepanelen verkrijgbaar en treft men deze aan in allerlei soorten maten en geschikt voor talloze toepassingen. De kleinere zonnepanelen met een klein vermogen vindt men met name in kleine elektronica zoals in een calculator die werkt op zonne-energie of in opladers voor mobiele telefoons. Naarmate de zonnepanelen groter worden zal de opbrengst echter hoger worden en kan men deze gebruiken om grotere elektrische apparaten mee te voeden. Op onze pagina over terugverdientijd lees je wat het kost, en wanneer je zoiets terugverdiend hebt.

Wat voor zonnepanelen zijn er allemaal?

Het principe van vrijwel alle zonnepanelen is echter nagenoeg gelijk. Door het zonnepaneel wordt het opgevangen zonlicht omgezet in een gelijkstroom. Voor een aantal apparaten is het nodig dat deze gelijkstroom eerst om wordt gevormd tot een wisselstroom van 230 Volt. Dit is de spanning zoals men die ook van het reguliere lichtnet in ons land af kan nemen. Het omvormer gebeurt met behulp van een omvormer, ook wel een inverter genoemd.

Aanvankelijk zijn zonnepanelen ontwikkeld om dienst te doen in de ruimtevaart maar deze functie is al lang niet meer de belangrijkste van de zonnepanelen. Nu worden deze met name gebruikt om plaatsen waar men geen beschikking heeft over een lichtnet of op locaties waar het voordeliger is om zonne-energie te gebruiken. Doordat de technologie en de wetenschap niet stil staat worden zonnepanelen steeds beter. Niet alleen is het rendement van de panelen de laatste jaren aanzienlijk verbeterd ook het materiaal waarvan de panelen zijn gemaakt is verder onderzocht en waar mogelijk vervangen of verbeterd.

Specieke pv-panelen voor 1 apparaat
Zo zijn er onder andere zonnepanelen ontwikkeld, en zelfs al op de markt verkrijgbaar, die men op een eenvoudige wijze op kan rollen of op kan vouwen. Op die manier heeft men onderweg desgewenst de beschikking over energie om onder andere een laptop, een mobiele telefoon, een navigatiesysteem of een ander apparaat van stroom te kunnen voorzien zoals bijvoorbeeld bij militaire operaties.