Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Groene lening zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen en alle benodigde toebehoren, om op die manier schone en duurzame energie op te kunne wekken, brengt in de regel aanzienlijk wat kosten met zich mee. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen af zien van het plan om op de manier energie op te gaan wekken. Toch vindt de overheid van België het heel belangrijk dat er een steeds groter aandeel van de totale energieproductie bestaat uit schone en duurzame energievormen.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Overheid stimuleert zonnepanelen met subsidies

Ter aanmoediging van consument heeft de overheid dan ook allerlei fiscale en financiële voordelen in het leven geroepen om zo de drempel te verlagen en mensen over te halen alsnog voor een schone en duurzame energievorm te gaan kiezen. Naast onder andere vermindering van belasting en de afgifte van zogeheten groenestroomcertificaten neemt de overheid in bepaalde gevallen ook een deel van rentevoet voor haar rekening op het moment dat men een lening is aangegaan om bijvoorbeeld zonnepanelen mee te kunnen financieren.

Een belangrijke voorwaarde voor een dergelijke tegemoetkoming van de overheid is echter wel dat men de lening af dient te hebben gesloten voor 31 december 2011. Het is wel zo dat bij dit soort lening ook sprake is van fiscale aftrekbaarheid tot een maximaal bedrag van 2.600 euro per persoon per jaar. Het maakt dus wel degelijk uit hoeveel zonnepanelen je laat plaatsen. Men kan dus, als het ware, op twee manieren profiteren van steun van de overheid wanneer men zonnepanelen in wil gaan zetten voor het opwekken van duurzame en schone energie.

Lagere terugverdientijd op pv-panelen

Door het afsluiten van een groene lening zal de investering die is gedaan sneller zijn terugverdiend en zal de consument eerder gratis stroom op kunnen gaan wekken. De zon is immers voor iedereen gratis en zodra de lening voor de zonnepanelen is voldaan heeft men eventueel alleen nog kosten voor het onderhoud van het systeem. In vergelijking tot de kosten die men voorheen moest maken om een woning van elektriciteit te kunnen voorzien heeft men vanaf de aflossing van de groene lening alleen nog maar voordeel.

Maar naast de financiële voordelen kent de groene lening nog een ander voordeel. Door zonnepanelen te gebruiken zal er namelijk minder CO2 worden uitgestoten. Ontdek nu snel welk type installatie past bij jouw woning.