Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Zonneboiler plaatsen

Om in aanmerking te kunnen komen voor bepaalde premies of subsidies kan de overheid de voorwaarde hebben gesteld dat de zonneboiler door een installateur zal worden geplaatst die met goed gevolg een vereiste opleiding af heeft gerond. Maar niet alleen om van dit financiële voordeel gebruik te kunnen maken is het aan te bevelen een installateur in de arm te nemen en de plaatsing van de zonneboiler te laten verzorgen maar ook om de kans zo klein mogelijk te houden met betrekking tot het ontstaan van eventuele lekkages aan het dak of beschadigingen aan het systeem of één van de onderdelen ervan.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Laten installeren of zelf doen?

Een installateur kost weliswaar geld maar kan op zijn beurt ook zorgen voor een aanzienlijke besparing omdat niet alleen onnodige beschadigingen en defecten aan de woning of het systeem kunnen worden voorkomen maar ook doordat deze de meeste ideale plaats kan bepalen waar een zonneboiler het meeste rendement op zal leveren. Hoe hoger het rendement immers is hoe meer men op de conventionele energiekosten kan besparen. En des te korter de terugverdientijd. Men hoeft dan immers minder energie in te kopen om het water bij- of na te verwarmen, alleen de aankoop van water zal een blijvende kostenpost zijn.

Meeste rendement op de zuidkant
Door de zonnecollector op de zuidkant van een dak te plaatsen zal er de meeste zonnewarmte op kunnen worden gevangen. Door de zonneboiler zo dicht mogelijk bij deze collector te plaatsen zal er bovendien zo min mogelijk opgewekte warmte verloren gaan. Hierbij dient men wel gebruik te maken van een goed geïsoleerde boiler en leidingen. Maar ook een woning die op de juiste manier van isolatie is voorzien zal men minder verlies van warmte hebben.

Kies bij voorkeur voor vakkundige installateur
fHoewel de plaatsing van een zonneboiler ook door een doe het zelver gedaan zou kunnen worden is dit in de meeste gevallen niet aan te raden omdat men werkt met een systeem dat behoorlijk veel geld heeft gekost en dat door slechts kleine installatiefoutjes storingen, beschadigingen, defecten en dus een verlies van opbrengst op kan leveren. Met andere woorden: wil men een optimaal werkende zonneboiler dan is het aan te bevelen hiervoor een erkend installateur in de arm te nemen.