Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Terugverdientijd Zonneboiler

De terugverdientijd van een bepaalde zonneboiler wordt door een aantal verschillende factoren beïnvloed zoals het bedrag dat het betreffende toestel heeft gekost bij de leverancier. Hierbij dient men dan uiteraard ook de kosten op te tellen die men heeft gemaakt voor het inzetten van een installateur en de kosten die voortvloeien uit de opgelegde BTW voor deze aankoop. Daarnaast zal de lengte van de terugverdientijd afhangen van de hoogte van de energieprijzen die op een bepaald moment gelden. Naarmate de energie duurder is zal namelijk de besparing die men kan doen door een zonneboiler te gebruiken groter zijn dan als de energieprijs erg laag is. Hoe werkt het systeem precies? Op onze pagina werking zonneboiler lees je er alles over.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Wat is het rendement?

Een andere factor die de terugverdientijd zal beïnvloeden is het rendement van het systeem. Systemen die veel water op kunnen warmen zullen uiteraard voor een grotere besparing zorgen dan wanneer men niet voldoende warm water kan genereren en dus water moet na- of bijverwarmen. Hiervoor zal dan energie moeten worden aangekocht bij het energiebedrijf en de terugverdientijd van de boiler weer langer maken omdat er minder zal worden bespaart op de energienota.

De mate waarin men het verwarmde water gebruik zal ook de terugverdientijd kunnen verkorten. Hoe meer verwarmd water men gebruik hoe meer voordeel men heeft door de besparing die men zo doet op de energierekening. Alleen de aankoop van het water zal men moeten blijven betalen waardoor dit geen invloed uitoefent op de terugverdientijd van de zonneboiler.

Fiscale voordelen en premies

Zodra men in aanmerking komt voor fiscale voordelen of premies die verstrekt worden voor de aanschaf van een bepaald type zonneboiler zal eveneens de terugverdientijd verkort kunnen worden omdat de daadwerkelijk gemaakte kosten voor het toestel hierdoor aanzienlijk zullen zijn gedaald. De tijd om dit bedrag terug te kunnen verdienen zal dan aanzienlijk korter zijn dan wanneer men het volledige aankoopbedrag met besparingen moet terugverdienen. Let op: kies je voor een zelfbouw boiler? Dan gelden deze voordelen meestal niet.

Op dagen dat de zon volop schijnt zal er een grotere hoeveelheid warm water gegenereerd kunnen worden. Verder kan men doordat de hoeveelheid opgewarmd water goed af is afgestemd op de individuele behoefte weinig of geen warmte verloren gaan en men dus optimaal van het systeem kunnen profiteren met een korte terugverdientijd.