Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Besparing zonneboiler

Op het moment dat de aanschaf van een zonneboiler ter sprake komt zullen veel mensen zeggen dat zij een dergelijke grote investering niet op kunnen brengen en dat de opbrengst niet in verhouding staat tot de hoge aanschafkosten die een dergelijk toestel met zich meebrengt. Dit is echter niet helemaal terecht. De aanschafprijs van een zonneboiler is inderdaad aanzienlijk hoog maar daar staat wel tegenover dat men zowel fiscale voordelen als premies van de overheid tegemoet kan zien na de aankoop van bepaalde zonneboilers. De kosten van de zonneboiler zullen op deze wijze dan een stuk lager uit gaan vallen en zal men eerder van de voordelen van dit systeem kunnen gaan genieten.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Hoeveel kan ik besparen?

De zonneboiler zal, met behulp van een zonnecollector en een warmtepomp, het opgevangen zonnestralen en dus de zonnewarmte, om gaan zetten in warmte die gebruikt kan worden om water te verwarmen. Het kan ook samenwerken met de CV-ketel. Dit opgewarmde water kan men op verschillende plaatsen in huis gaan gebruiken zoals onder andere in de badkamer om te douchen en te baden of in de keuken om mee te koken en schoon te maken. Op die manier hoeft men voor het opwarmen van het water geen energie in te kopen bij het energiebedrijf waardoor de te betalen energiekosten fors kunnen dalen.

Hoe zit het met de terugverdientijd?

Alleen het water dient men nog wel af te nemen waardoor de kosten hiervoor nog altijd voldaan dienen te worden. Zodra de investering, die men heeft gedaan toen de zonneboiler aan werd geschaft, zichzelf hebben terugverdiend door de besparingen op de energienota’s kan men het water geheel gratis verwarmen. Zeker wanneer de capaciteit van een zonneboiler, en de rest van het verwarmingssysteem, goed af is gestemd op de behoefte van het huishouden waar dit systeem is geplaatst dan kan men aardig wat geld besparen op jaarbasis. De doe-het-zelf zonneboiler is ook sterk in opkomst in België.

Naast de financiële besparing door het gebruik van een zonneboiler doet men een nog belangrijkere besparing namelijk men ontziet het milieu en klimaat door het gebruik van deze schone en duurzame energie. Voor het opwarmen van het water hoeven immers geen fossiele brandstoffen te worden verbrand en komen er geen schadelijke stoffen in de lucht terecht.