Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

CV-zonneboiler

In tegenstelling tot wat de naam cv zonneboiler wellicht Zou doen vermoeden voorziet een dergelijk type zonneboiler enkel en alleen een woning maar van warm kraanwater. Een cv zonneboiler is namelijk een zonneboiler die uit is gerust met een extra warmtewisselaar. Deze bevindt zich in het goed gesoleerde voorraadvat dat het opgewarmde water opslaat to het moment dat men dit wil gaan gebruiken. Deze extra warmtewisselaar is eveneens op de centrale verwarmingsketel aangesloten wat ervoor zorgt dat een deel van het op te warmen water door deze verwarmingsketel verwarmd zou kunnen worden. Zelf doen? Bekijk ook de doe-het-zelf pagina.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Wat is een cv-zonneboiler?

Dit heeft als groot voordeel dat er een aanzienlijk grotere voorraad van het warme water aan kan worden gemaakt. Een voorraadvat dat op deze manier werkt heeft dan ook al gauw een inhoud van 100 tot soms wel 240 liter. Doordat het warme water direct uit het voorraadvat wordt getapt is het mogelijk om op meerdere plaatsen in huis op hetzelfde moment warm water af te tappen zonder dat één van de gebruikers hier hinder van ondervindt door bijvoorbeeld het plotseling ontvangen van koud kraanwater.

Een cv-zonneboiler werkt in het grootste deel van alle gevallen op elk gangbaar type centrale verwarmingsketel. Net als een gewone zonneboiler heeft een cv-zonneboiler altijd de beschikking over een los voorraadvat. Bovendien zijn er ook kleinere wandmodellen van de cv-zonneboiler op de markt verkrijgbaar waardoor men er eveneens voor kan kiezen alleen het water in de badkamer of keuken op deze wijze te verwarmen.

Hoe werkt het precies?

Het oppervlak van de zonnecollectoren zal een groot deel van de capaciteit bepalen van het systeem. Dit wil echter niet zeggen dat op het moment dat het oppervlak groot genoeg is men ook al het warme water door de zonneboiler kan laten verwarmen. Voor een optimale werking dient de inhoud van het voorraadvat immer goed af te zijn gestemd op het collectoroppervlak. Op dagen dat het minder zonnig is zal zelfs met een grote collector en een groot voorraadvat het water niet voldoende warm kunnen worden en zal men het water dienen bij te verwarmen. De elektrische zonneboiler verwarmt het leidingwater in het voorraadvat bij met een elektrisch element. Meer info over de kosten, terugverdiendijd en verwachte rendement kan je ook op deze website vinden.