Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Vloerverwarming

Een woning, of ander pand, te verwarmen gebeurt vandaag de dag op een totaal andere manier dan men in het verleden deed. Gebruikte men vroeger een kachel of een haard die zich op een centrale plaats in het gebouw bevond, vandaag de dag zet men veel vaker een zogenaamde centrale verwarming in. Dit is een systeem waarbij een ketel water verwarmd en dit door leidingen naar radiatoren pompt die zich in de vertrekken van een gebouw bevinden.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Je woning verwarmen via de vloer

Hoewel een dergelijke installatie vaak prima werkt vinden steeds meer mensen de aanblik van de, vaak minder fraai ogende, radiatoren een doorn in het oog. In veel gevallen passen deze radiatoren niet in het interieur of nemen ze een prominente plaats in waardoor de ruimte zal worden ontsierd. Kan of wil men de radiatoren niet wegwerken achter sierkoven of design exemplaren aanschaffen dan kan men natuurlijk ook de verwarming nog altijd in de vloer van het vertrek aan gaan brengen zodat de radiatoren uit het oog zullen zijn verdwenen.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming is immers een systeem van leidingen die onder de vloer van het vertrek doorlopen en daar hun warmte afgeven. Naast het esthetisch voordeel kent de vloerwarming nog een belangrijk pluspunt en wel: men kan volstaan met een aanzienlijk lagere temperatuur om de ruimte mee op te warmen. Doordat de warmte namelijk van onderaf aan wordt gevoerd zal deze eerder een aangenaam gevoel bezorgen dan op het moment dat men deze met behulp van radiatoren aan zou bieden. Je hebt natuurlijk wel een goede zuinige verwarmingsketel nodig.

Radiatoren
De vloerverwarming kan men, net als radiatoren, op een centrale verwarmingsketel aansluiten maar evenwel hiervoor een warmtepomp of een andere warmtebron voor gebruiken. Dit zorgt er dan ook voor dat, wanneer men het bestaande verwarmingssysteem wil gaan vervangen of er één aan wil gaan leggen, men steeds vaker voor een systeem met vloerverwarming zal kiezen.

Men kan er dan voor kiezen om een erkend installateur in de arm te nemen om deze klus te klaren of om zelf de handen uit de mouwen te gaan steken en de vloerverwarming aan te leggen. Natuurlijk zal men hiervoor wel over enig technisch inzicht en vaardigheden dienen te beschikken.