Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Subsidie Zonnecellen

Zonnecellen zijn de meest belangrijke onderdelen van zonnepanelen. Zij vangen namelijk het zonlicht op en zetten dit om in bruikbare elektriciteit. Door op deze wijze stroom op te wekken maakt men geen gebruik meer van de steeds schaarser wordende fossiele brandstoffen en stoot daardoor bovendien ook geen CO2 uit (dat is immers schadelijk voor het milieu en het klimaat in verband met het broeikaseffect en de versnelde opwarming van de aarde). De overheid wil daarom zoveel mogelijk particulieren en bedrijven aanmoedigen om gebruik te gaan maken van schone en duurzame groene energie. Om dit te kunnen bewerkstelligen heeft de overheid niet enkel subsidies maar ook fiscale voordelen in het vooruitzicht gesteld die het gebruik van onder andere zonne-energie aantrekkelijker moeten gaan maken.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Vergoeding voor Zonnecellen

Doordat men een vergoeding ontvangt zal men immers veel eerder de investering, die voor de aankoop van de zonnecellen heeft gedaan, terug hebben verdiend. Dit kan voor een bepaalde groep mensen net voldoende stimulans betekenen om over te stappen van het gebruik van conventioneel opgewekte (grijze) energie naar energie die op wordt gewekt met behulp van zonnecellen.

Welke subsidie kan ik aanvragen?

Welke subsidie men aan kan vragen is onder andere afhankelijk van het soort zonnecellen dat men wil gaan gebruiken en wat de exacte toepassing hiervan zal zijn. Bovendien kunnen gemeentes eigen regels of voorwaarden verbinden aan het verstrekken van deze subsidies. Door voor de daadwerkelijke aanschaf van zonnecellen goed informatie in te winnen kan men niet alleen teleurstellingen voorkomen maar ook een behoorlijk deel van de aankoopsom terug weten te krijgen. Om, als producent van zonne-energie, in aanmerking te kunnen komen voor deze subsidie dient men aan een bepaald aantal voorwaarden te voldoen.

Groenestroomcertificaten
Naast subsidies van de lokale overheid kan men eveneens zogenaamde groenestroomcertificaten ontvangen voor stroom die met behulp van zonnecellen op is gewekt. Deze certificaten kan men bij het energiebedrijf vervolgens weer inwisselen tegen contant geld waardoor men nog eerder de gedane investering terug heeft verdiend. Deze terugverdientijd zal eveneens aanzienlijk verkort kunnen worden door de fiscale voordelen zoals de vermindering van belasting die in het leven is geroepen. Hierna kan het voordelig opwekken van energie daadwerkelijk gaan beginnen. Lees ook alles over subsidie voor zonnecollectoren.