Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Subsidie Verwarmingsketel

Op het moment dat men ons land gaat vergelijken met de omringende landen als het gaat om energiezuinige verwarmingsketels dan ziet men dat België een middenmoter is op dit gebied. Zo bezit slechts 40 procent van de Belgen een Hoog Rendement ketel terwijl in Nederland al 92 procent van de mensen een dergelijke zuinige verwarmingsketel in huis heeft staan. Onze Franse buren daarentegen scoren een stuk slechter als het gaat om het energiezuinig verwarmen van de woning. Hier heeft slechts 16 procent van de mensen maar de beschikking over een Hoog Rendement ketel.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Tegemoetkoming Verwarmingsketel

De laatste jaren heeft men echter wel een aanzienlijke stijging waar kunnen nemen met betrekking tot het gebruik van energiezuinige verwarmingsketels. De oorzaak hiervan is onder andere de grotere bewustwording van de Belgen en de subsidies en fiscale voordelen die de overheid in het vooruitzicht heeft gesteld voor iedereen die de overstap maakte naar een energiezuinige manier van verwarmen. Door deze subsidies werd het voor een steeds grotere groep mensen aantrekkelijker om te kiezen voor een Hoog Rendement ketel in plaats van de oude verwarmingsketel te vervangen voor wederom een energieverspillende conventionele ketel.

Een HR ketel aanschaffen

Om voor een bepaalde subsidie in aanmerking te kunnen komen dient de bezitter van de Hoog Rendement ketel wel aan een aantal voorwaarden te voldoen zoals de woning, waarin de ketel zal worden geplaatst, van de nodige isolatie te voorzien en zo de warmte binnenshuis te kunnen houden. Op die manier bespaart men namelijk niet alleen door het gebruik van de Hoog Rendement ketel maar eveneens door een kleiner verlies van warmte. De, al zuinige verwarmingsketel, zal zo nog minder vaak en minder lang hoeven te werken waardoor er wederom energie kan worden bespaart.

Doordat er steeds meer mensen gebruik maken van energiezuinige verwarmingsinstallaties wordt ons land ook steeds minder afhankelijk van de olieproducerende landen waardoor de energieprijzen minder gevoelig zullen zijn voor de prijsveranderingen ten gevolge van veranderingen van de prijs van een vat ruwe olie op de wereldmarkt. Bovendien wordt het klimaat op deze manier ontzien omdat de uitstoot van broeikasgassen eveneens terug zal lopen en de opwarming van de aarde vertraagd. Bekijk ook alles over subsidie voor warmtepompen.