Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Zonnepanelen in België

In België is het aantal zonnepanelen de laatste jaren sterk toegenomen. Vandaag de dag telt ons land een oppervlak van bijna 300.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Elk jaar zal dit oppervlak echter groeien doordat steeds meer mensen de overstap maken naar deze vorm van duurzame en schone energie. Het aanschaffen van een systeem van zonnepanelen brengt vaak de nodige kosten met zich mee waardoor veel mensen wat meer moeite hebben om deze drempel te nemen.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Fiscale voordelen van zonnepanelen

Door diverse Belgische overheden en andere instanties worden echter diverse financiële en fiscale voordelen in het vooruitzicht gesteld om mensen aan te moedigen toch zonnepanelen, of een andere vorm van schone en duurzame energie, te gaan gebruiken. Mede dankzij deze maatregelen en de alsmaar stijgende energieprijzen neemt de groei van het gebruik van zonnepanelen hand over hand toe. De gebruiker zal hiermee echter niet alleen maar financieel voordeliger uit zijn maar bovendien ook het milieu minder belasten. Maak zelf jouw berekening en ontdek het voordeel!

Waarom zonne-energie?

De meeste energiecentrale die in België elektriciteit opwekken worden namelijk nog altijd gestookt met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas en aardolie. De belangrijkste nadelen van het gebruik van deze brandstoffen zijn dat deze steeds duurder worden (doordat ze snel schaarser worden) en dat ze erg vervuilend zijn voor het milieu. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komen, in tegenstelling tot bij het gebruik van zonne-energie, schadelijke broeikasgassen zoals bijvoorbeeld kooldioxide (CO2) vrij. Op het moment dat deze gassen in de lucht terechtkomen zal het veelbesproken broeikaseffect optreden en de aarde steeds warmer worden.

Rendement pv-panelen steeds beter
De Belgische overheden willen dan ook het gebruik van deze fossiele brandstoffen terugdringen. Ze doen dit onder andere door de prijzen van deze brandstoffen te verhogen en het gebruik van onder andere zonnepanelen steeds aantrekkelijker te maken. De tijd die men erover doet om de investering van de aanschaf van zonnepanelen terug te verdienen is door de maatregelen van de overheden dan ook aanzienlijk verkort in vergelijking tot enkele decennia geleden. Hierbij komt nog dat ook de technologie niet stil heeft gestaan en sterk is verbeterd de laatste tijd waardoor het verhoogde rendement van de nieuwste zonnepanelen deze terugverdientijd nog verder heeft verkort. Bekijk ook wat het ideale dak voor zonnepanelen is.