Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Mazout leveranciers

Onder mazout wordt onder andere de stookolie voor het huishoudelijke gebruik geschaard. De prijs die men hiervoor moet betalen wordt dan wel officieel bepaald door de overheid maar echter zelden door de consument daadwerkelijk betaald voor elke gekochte liter mazout. Doordat de meeste leveranciers van deze brandstof aan hun klanten een zekere korting geven is de officiële dagprijs niet meer dan eigen lijk alleen maar een prijs die maximaal voor een liter van de mazout mag worden gevraagd. Liever schonere energie? Ga dan de meest duurzame energieleveranciers vergelijken.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Een mazout leverancier kiezen

Maar niet alleen zullen de leveranciers gebruik maken van kortingen naar hun klanten toe, ze zullen eveneens van tijd tot tijd extra kortingsacties houden of speciale aanbiedingen op touw zetten op zo nieuwe klanten te kunnen werven. Welke leverancier nu precies welke korting geeft of welke acties er op een bepaald moment geldig zijn kan men dikwijls te weten komen door op het internet de prijzen van verschillende aanbieders van de mazout goed met elkaar te vergelijken.

Korting via de aanbieder in februari 2024

Een leverancier zal een klant die regelmatig grotere hoeveelheden mazout aan komt schaffen dikwijls een hogere korting op de prijs van een liter mazout kunnen bieden dan iemand die slechts sporadisch één of enkele liters mazout komt kopen. In de regel kan men bij veel leveranciers stellen dat hoe groter de afname des te hoger de korting per liter zal zijn. De kortingen worden in het algemeen uitgedrukt in een aantal eurocent die men minder hoeft te betalen voor elke liter mazout die bij een betreffende leverancier af wordt genomen.

Goedkoopste prijzen verschilt per maatschappij

Hoewel de dagprijs van de mazout in veel gevallen beïnvloed wordt door de hoogte van de prijs voor een liter ruwe olie zal de korting die een leverancier van stookolie zal geven per liter niet altijd aan deze schommelingen onderhevig zijn. Dit wil echter niet zeggen dat wanneer de dagprijs flink in de lift zit de kortingen even hoog zullen zijn dan op het moment dat de prijs erg laag zal zijn. Om te kunnen berekenen wat men bij een bepaalde leverancier van stookolie moet betalen per liter brandstof dient men de dagprijs van de mazout te nemen en daar de korting af te trekken.