Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Zonnepanelen leveranciers

Zonnepanelen zijn zeker de laatste jaren bij een steeds grotere groep mensen erg in trek gekomen. Voor het bedrijfsleven heeft dit tot gevolg gehad dat er een groei waar te nemen is van leveranciers van zonnepanelen en alle materialen en producten die hiermee te maken hebben. De meeste leveranciers betrekken hun producten van verschillende producenten waardoor de consument volop keuze heeft en een zo optimaal mogelijk systeem kan kiezen dat bij zijn of haar persoonlijke situatie past.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke verkopers zijn er allemaal?
Bij de meeste leverancier kan men, als potentiële koper, niet alleen terecht voor de nodige informatie over de diverse soorten zonnepanelen maar ook voor advies over de installaties, de randapparatuur en de eventuele premies waarvoor men in aanmerking kan komen. Verder hebben sommige verkopers van zonnepanelen één of meerdere installateurs in dienst die de gekochte systemen voor de klanten kunnen monteren en installeren. Soms zitten de kosten voor een dergelijke installatie al in de prijs van een systeem inbegrepen maar het kan ook zijn dat de consument een meerprijs hiervoor zal moeten betalen.

Op het moment dat er mankementen optreden aan het gekochte systeem of een deel ervan binnen de garantieperiode dan is de leverancier het eerste aanspreekpunt voor de consument. De leverancier zal in een dergelijk geval optreden als tussenpersoon tussen de klant en het merk van de zonnepanelen en ervoor dienen te zorgen dat de problemen naar ieders tevredenheid op zullen worden gelost.

Erkende leveranciers van pv-panelen in België

Maar ook na het verstrijken van de garantie kan men als gebruiker van zonnepanelen dikwijls prima terecht voor advies of ondersteuning bij het oplossen van problemen met het systeem of de panelen. Uiteraard zal men dan vaak wel kosten in rekening gebracht krijgen voor onderzoek en reparatie. Hoewel de prijzen bij erkende leveranciers van zonnepanelen in de regel iets hoger zijn dan wanneer men de aankoop doet bij minder gespecialiseerde bedrijven of op sommige verkoopsites op het internet. Voordeel van erkende leveranciers is echter wel dat men vrij zeker is van de kwaliteit van de zonnepanelen en de diverse overige materialen en apparaten die men nodig heeft voor een goed werkend systeem waarmee men zonne-energie op kan wekken.