Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Installatie van de warmtepomp

Voordat men overgaat tot de daadwerkelijke aanschaf van een warmtepomp installatie is het zeer zeker aan te bevelen om eerst het benodigde advies in te winnen over de specifieke situatie waarin het systeem geplaatst zal gaan worden. Het is niet vreemd te noemen dat men bij een erkend installateur om referentieadressen vraagt om zo meerdere inzichten met elkaar te kunnen vergelijken op het moment dat men voornemens is om een warmtepomp aan te gaan schaffen. Pas als men helemaal zeker weet dat een bepaalde warmtepomp de juiste installatie is voor het gebruik in een individuele situatie dan kan men overgaan tot de uiteindelijke aanschaf van het gekozen systeem.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Een warmtepomp thuis laten plaatsen

Men kan er bovendien voor kiezen om de installatie van deze warmtepomp te laten uitvoeren door een erkende installateur (dikwijls hebben de leveranciers die de warmtepompen verkopen mensen in dienst die een dergelijke installatie uit kunnen en mogen voeren). Een andere optie is dat men de warmtepomp eigenhandig zal gaan installeren. Men moet dan uiteraard wel over de nodige technische kennis, vaardigheden, inzicht en materiaal beschikken om zo’n installatie uit te kunnen en mogen voeren.

Welke warmtebron kies ik?
De warmtebron die men kiest voor de warmtepomp zal mede afhangen van de natuurlijke omgeving waarin men deze pomp wil gaan plaatsen. Op het moment dat men zich in een gebied bevindt met een harde ondergrond dan is een warmtepomp die de warmte uit de bodem of het grondwater haalt in de meeste gevallen niet of erg moeilijk uit te voeren. Men kan dan beter voor een warmtepomp kiezen die de warmte uit de buitenlucht haalt. Welke bron van energie men kiest zal dus eveneens het type van de warmtepomp bepalen.

Zorg voor voldoende isolatie
Voor het installeren echt kan gaan beginnen dient men zich ervan te verzekeren dat het pand van genoeg isolatie voorzien is. Op het moment dat dit namelijk niet het geval mocht zijn dan zal er erg veel warmte verloren gaan en de warmtepomp niet genoeg rendement kunnen behalen. Het gevolg daarvan zal zijn dat men te weinig energie bespaart om de hoge kosten, die gepaard gaan met deze investering, op relatief korte termijn terug te verdienen.