Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Gasinstallatie

Voordat men een gasinstallatie in werking mag stelling zal deze gekeurd dienen te worden. Dit gebeurt om de veiligheid van het gebruik te kunnen garanderen. Eventuele lekkages van gas kunnen namelijk voor erg gevaarlijke en soms zelfs levensbedreigende situaties zorgen. Weglekkend gas kan in bepaalde gevallen voor brand of zelfs voor explosies zorgen. Op het moment dat een gasinstallatie gekeurd wordt dienen er een aantal documenten aanwezig te zijn zoals het attest van de installateur dan wel een bewijsschrift van de klusser waarbij een schema is gevoegd van de leidingen en toestellen die aanwezig zijn.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Hoe werkt een gas-installatie

Verder dient men de volgende elementen tijdens een keuring ter plaatste te hebben: leidingen, verbindingen en verbruikstoestellen. Eveneens dient men bij een keuring, indien deze nodig zijn, de schoorsteen en de schoorsteenaansluiting. Natuurlijk zal men bij de keuring ook de uitmonding van het verbruikstoestel willen inspecteren naast de aan- en afvoer van de lucht wanneer het verbruikstoestel deze nodig blijkt te hebben. De aanwezige leidingen dienen zichtbaar of bereikbaar zijn voor de persoon die de keuring uitvoert. Deze moet eveneens in de gelegenheid kunnen worden gesteld om een testinstallatie aan te sluiten op een meetpunt door middel van een T-stuk dat voorzien is van een kraan en een stop. Wist je dat de kosten van gas flink toenemen de komende jaren?

Veilig gas gebruiken in je woning

Tijdens de keuring nagegaan of een bepaalde installatie volgens de geldende regels is gebeurd. Om dit te kunnen achterhalen zal er naast een visuele inspectie van de toevoer van de verbrandingslucht, de afvoer van de verbrandingsproducten, de aangelegde leidingen, de wijze waarop de buizen onderling zijn verbonden en hoe de plaatsing van alle onderdelen uit is gevoerd. Daarnaast zal men de verbinding van het toestel met de binnenleiding controleren en een zogenaamde dichtheidsproef uitvoeren. Op het moment dat de keuring is gedaan kan men vaststellen of de installatie naar behoren aan is gesloten. Indien dit het geval is dan zal de eigenaar hiervan een bewijs ontvangen. Met dit attest heeft de eigenaar de toestemming in handen om de gasmeter mee open te mogen zetten of om de LPG-houder te mogen vullen. Men kan er nu zeker van zijn dat een gasinstallatie naar behoren zijn werk zal doen. Je kunt ook kiezen voor een installatie op elektriciteit.