Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Overstappen van mazout (stookolie) naar aardgas

Overschakelen van mazout (stookolie) naar aardgas? Hier bent u aan het juiste adres! Heel wat mensen overwegen tegenwoordig om voor hun verwarming over te schakelen van mazout of stookolie naar aardgas. Dit vaak omwille van de prijs, maar ook omdat aardgas minder vervuilend is voor het milieu.

3 stappenplan
Zoek altijd eerst de beste installateurs en vakmensen, zodat u zorgeloos en prijsbewust kunt overschakelen van verwarming op mazout of stookolie naar verwarming op gas. Bij een standaard overschakeling doorloop je deze 3 stappen allemaal. Je kunt ook eerst 1 van deze aspecten aanpakken. Een vlekkeloze overschakeling bestaat uit 3 stappen:

  1. De (eventuele verdere) isolatie van uw woning
  2. De installatie van een condensatieketel op gas
  3. Het saneren van uw oude mazouttank

Oude Mazouttank saneren

Wilt u overstappen van mazout naar gas? Dan moet u uw stookolietank saneren. Volgens de Belgische wetgeving moet een oude, niet meer gebruikte stookolietank verwijderd worden. Als dit niet mogelijk is, moet hij opgevuld worden met een inert materiaal. Zoek altijd een erkende saneringspartner met de officiële erkenning om na te gaan en te bepalen of de oude tank al dan niet kan weggenomen worden. Daarna staan zij ook in voor de reiniging, opvulling of verwijdering van uw mazouttank. Dit voor zowel bovengrondse en ondergrondse tanks als tanks in kelders.

Gemiddelde kosten en voorwaarden voor saneren

  • Max. 1000 l tankrest (vloeibaar en vast). Vanaf 1000 l vragen wij een toeslag van 0.15€/l btw incl.
  • Mangat* moet vrij en proper zijn en niet dieper dan 80 cm onder toezichtdeksel**
  • Tank moet goed bereikbaar zijn
  • Afstand straat-tank max. 35 meter
  • *Een tankmangat is een rond deksel bovenaan uw tank, omringd door een 20 tal bouten.
  • **Deksel van de toezichtkamer waar zich het aansluitpunt bevindt om de tank te vullen.

Isolatie van de woning

Uw bestaande woning verder isoleren is altijd voordelig voor uw energierekening. Maar vooral wanneer u overschakelt van mazout naar gas. U schroeft eerst uw energieverbruik terug, om daarna een optimaal rendement uit uw nieuwe condensatieketel op gas te kunnen halen. Zorg voor de meest efficiënte en doelgerichte isolatie om snel de energiescore van uw bestaande woning te verbeteren. Gebruik enkel de beste isolator, namelijk gespoten PU-schuim. Isoleer uw vloer, dak, zolder en muren. Om een juiste offerte te garanderen komen vertegenwoordigers graag eerst een kijkje nemen. Vergelijk altijd goed alle prijzen in de markt.  Zorg steeds dat u weet hoe u uw bestaande woning beter wil isoleren voor u overschakelt naar gas. Meld dit eerst aan de installateurs voor uw centrale verwarming. Zij zullen dan het juiste vermogen kunnen berekenen van de nieuwe gascondensatieketel.


Condensatieketel op gas

De overschakeling van mazout naar gas is interessant voor uw portemonnee en voor het milieu. En u haalt nog eens extra voordeel uit een condensatieketel op gas. Wij adviseren enkel condensatieketels op gas met het label HR+. Zo’n condensatieketel haalt gemakkelijk nog eens 10% meer rendement dan een klassieke hoogrendementsketel. Nog eens extra besparen op uw energieverbruik dus! Bovendien kunt u een premie van de Vlaamse en Brusselse overheid krijgen voor het plaatsen van een condensatieketel. Een condensatieketel op aardgas laten installeren? Zoek dan online naar de goedkoopste installateur.  Het vermogen, verbruik en de kosten van uw condensatieketel op gas hangen sterk af van hoe goed uw woning is geïsoleerd. Hoe beter de isolatie van uw woning, hoe kleiner het vermogen van uw gasketel en hoe minder verbruik van aardgas.