Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Elektrische auto opladen met zonne-energie

De auto is voor een grote groep mensen vandaag de dag een belangrijk onderdeel geworden van hun dagelijks leven. Men gaat ermee naar het werk, doet er de boodschappen mee, brengt de kinderen ermee naar school en naar allerlei activiteiten maar gaat er ook mee op uit en op vakantie. Voor veel mensen is de auto echt onmisbaar geworden zelfs nadat de prijzen voor brandstoffen drastisch zijn gaan stijgen. Vandaag de dag rijzen de prijzen voor benzine, diesel en LPG dan ook de pan uit.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Het belang van de elektrische auto

Een ander nadeel van de meeste auto die men tegenwoordig op de weg tegenkomt is de vervuiling die deze met zich meebrengen. Op het moment dat men namelijk een auto wil laten rijden zal er een verbranding van de brandstof plaats gaan vinden waarbij er schadelijke stoffen in de lucht terecht zullen komen. Om de vervuiling enigszins aan banden te leggen zijn er al een aantal maatregelen getroffen zoals het aanbrengen van een katalysator, diverse filters en door de samenstelling van de brandstoffen aan te passen zodat zij minde vervuiling voor het milieu opleveren.

Auto’s op zonne-energie

De brandstoffen die nodig zijn om auto’s te laten rijden dreigen echter binnen een afzienbare tijd op te raken waardoor men op zoek moet gaan naar alternatieven zoals bijvoorbeeld auto’s die kunnen rijden op zonne-energie. Deze auto’s zijn niet alleen een stuk vriendelijker voor het milieu maar zorgen er bovendien voor dat men minder geld aan brandstofkosten kwijt zal zijn. Diverse wetenschappers hebben dan ook auto ontwikkelt die met behulp van zonnepanelen of zonnecollectoren kunnen rijden.

Nog een lange weg te gaan
Deze ontwikkelingen zijn nog niet zo heel erg lang aan de gang waardoor de auto op zonne-energie nog maar in de kinderschoenen staat en er nog niet mee wordt gereden door het grote publiek. Wel worden er wedstrijden mee gehouden en proberen wetenschappers de auto steeds meer te verbeteren om deze in de nabije toekomst wel als een comsumentengoed op de markt te kunnen brengen. Dergelijke projecten worden in veel gevallen financieel ondersteund door overheden van diverse landen. Op die manier wordt het gebruik van zonne-energie aangemoedigd, verder ontwikkeld en het milieu aanzienlijk minder belast. Onderzoekers kijken ook actief naar andere mogelijkheden zoals windenergie.