Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Elektrische warmtepomp

Dat warmtepompen niet bepaald goedkoop genoemd mogen worden is voor de meeste mensen wel duidelijk. Daar staat echter wel tegenover dat een warmtepomp zo’n 25 tot zelfs wel; 30 mee kan gaan. Gedurende deze tijd kan men dan op een duurzame, schone en met name voordelige manier energie opwekken. Een warmtepomp kan zowel gas als elektriciteit gebruiken als energiebron. Dit wil dus zeggen dat men gas of stroom moet toevoeren om het apparaat te kunnen laten werken en om de energie die is ingevoerd te kunnen vermeerderen.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Een volledig elektrische warmtepomp

Door een elektrische warmtepomp zal in de meeste gevallen warmte uit de buitenlucht of de bodem worden gehaald. Om deze warmte door een pand te kunnen verplaatsen is er echter een pomp nodig. Het is dan ook deze pomp die stroom of gas als energie nodig heeft om deze taak te kunnen vervullen. De lucht of het grondwater zal langs de vloeistof, die zich ion de warmtepomp bevindt, stromen en op die manier de warmte afstaan. Het betreft namelijk een vloeistof die al op een lage temperatuur zal gaan verdampen. Tijdens dit proces van verdampen zal er warmte opgenomen kunnen worden. Zie ook de pagina installatie voor meer informatie over het laten plaatsen van het systeem.

In de elektrische warmtepomp is een compressor aanwezig die de damp zal samenpersen waardoor de temperatuur nog verder op zal lopen. Door deze warme lucht vervolgens langs leidingen te leiden kan men de warmte gaan gebruiken om een woning te verwarmen of om water op te warmen voor bijvoorbeeld gebruik in de badkamer of in de keuken.

Levensduur van het systeem

Op het moment dat de bodem als energiebron zal dienen voor een elektrische warmtepomp dan zal er grondwater op dienen te worden gepompt. Net als bij de lucht zal de warmte uit het water worden gehaald waarna het afgekoelde water weer in de bodem zal worden afgevoerd. Het kan ook gebeuren dat een elektrische warmtepomp werkt met behulp van een speciale collector van warmte die zich in de meeste gevallen op het dak van een betreffend pand bevindt. Welke vorm men ook kiest met een elektrische warmtepomp heeft men doorgaans een betrouwbaar verwarmingssysteem in handen. De levensduur is vaal dubbel zolang als een normaal cv-systeem. Bekijk ook de meest actuele warmtepomp prijzen in België.