Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Warmtepomp boiler

Met behulp van een warmtepomp kan men een bepaalde hoeveelheid energie die men erin stopt vergroten tot een hoeveelheid waarmee men bijvoorbeeld water kan verwarmen voor de verwarming van een woning of de verwarming van sanitair water of water dat gebruikt kan worden in de keuken. Op het moment dat men kraanwater wil gaan verwarmen met behulp van een warmtepomp is het ook nodig om een opslagplaats voor het reeds verwarmde water aan te leggen. Dit is in nagenoeg alle gevallen een soort tank die van een goede isolatie is voorzien. Een dergelijke opslagplaats wordt ook wel een boiler genoemd.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Hoe werkt een boiler?

Doordat het opgewarmde water in de boiler op wordt geslagen kan men op elk gewenst moment van de dag beschikken over een bepaalde hoeveelheid warm water. Als het water niet voldoende op mocht zijn gewarmd dan kan men dit met behulp van een geiser of combiketel laten bijverwarmen tot de gewenste temperatuur. Bovendien zal men, als de voorraad verwarmd water uit de boiler op is gebruikt, enige tijd moeten wachten voordat men opnieuw warm water uit de kraan kan tappen. Hoeveel water men daadwerkelijk kan gebruiken wanneer men over een warmtepomp in combinatie met een boiler beschikt hangt onder andere af van de capaciteit van de elektrische warmtepomp en de inhoud van de boiler.

Warm water door het hele huis

Wil men enkel het water in de keuken of juist in de badkamer verwarmen met behulp van een warmtepomp dat volstaat het om een boiler met een kleinere inhoud aan te schaffen terwijl men bij een volledige warm watervoorziening in huis door middel van een warmtepomp deze inhoud aanzienlijk naar boven dient bij te stellen. Voordat men dan ook besluit om over te stappen naar de installatie van een systeem waarbij warm water wordt verkregen door middel van een warmtepomp, en dit op wordt geslagen in een boiler, dient men eerst te bedenken waarvoor het verwarmde water zal worden gebruikt en hoeveel men denkt nodig te hebben.

De grootte van de te gebruiken boiler hangt immers ook samen met de grootte van het huishouden dat hiervan gebruik zal gaan maken evenals de frequentie waarin dit gebeurt op een doorsnee dag.